room
charlatan  room frontal

STUDIO CHARLATAN MASTERING

Studio Charlatan gebruikt de fijnste, analoge (buizen) apparatuur in combinatie met een digitaal audioplatform om het beste uit je tracks te halen.
Aan de akoestiek in de Rotterdamse Hofboog is de grootst mogelijke zorg besteed om een perfecte afluistersituatie te creëren en is als zodanig in overeenstemming met de geldende EBU (3276) norm.
Zowel de metingen, berekeningen en custom bouw van de diffusers, absorbers en resonatoren, zijn door het toonaangevende MUTROX gedaan.
Voor de puristen is het mogelijk om 100% analoog te masteren.

Studio Charlatan

De mastering bestaat uit een drietal fasen.

In de eerste fase wordt de mix zeer kritisch onder de loep genomen. Eventuele problemen die tijdens de mix-fase verborgen zijn gebleven, worden nu geadresseerd en er vindt daar waar nodig een terugkoppeling plaats met de mix engineer.

In de tweede fase wordt de juiste richting van de ‘overall’ sound van het materiaal bepaald. Vaak ligt deze in het verlengde van wat de mix engineer al heeft geconstrueerd.

In de derde fase wordt het materiaal (indien van toepassing) voorzien van de juiste metadatering en op het gewenste medium gezet: digitaal of analoog (DDP, audiobestand, tape, LP etc)

Studio Charlatan kan je ook hulp bieden bij de aanlevering en de communicatie met betrekking tot het persen/drukken/aanbieden van je project.

eq manley mastering

EQ/COMP/LIM:

Manley Massive Passive (Mastering Version) / Gyratec X Vari-Mu / SSL GFX384 / ADT TM222 / ADT TM215b / DMG LIMITLESS (digital)

AD/DA:

Prismsound

MONITORS:

Focal SM9 (version 1.2)

REEL TO REEL:

Telefunken M15

AKOESTIEK:

EBU (3276) norm compliant

KABELS:

Grimm TPR / Neutrik gold plated

SOFTWARE:

OSX / REAPER / LPX / TRIUMPH / HOFA