Studio 2 MCO

STUDIO 2

Deze volledig uitgeruste opnameruimte is gesitueerd in het pand van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Ontworpen in 1930, is het de oudste radiostudio van Nederland.
De geestelijke vaders, architecten J.A. Snellebrand en A. Eibink, hebben destijds, door het aanbrengen van een boogvormige dakconstructie, het pand letterlijk ‘om de microfoon heen gebouwd’.
Het was in die tijd de meest moderne studio van het land en is als zodanig lang door de VARA gebruikt.

In 2015 zijn, ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds, MCO en VARA, de eerste verbouwingen geweest om het pand terug te brengen in zijn oorspronkelijke, historische staat.
Zo werd de grote raampartij in de nok van de studio opnieuw aangebracht en is het bijzondere plafond, dat de geluidsgolven naar de microfoon kaatste, weer zichtbaar gemaakt

De unieke sfeer en klank van deze historische ruimte maken het de perfecte opnameruimte voor bands, ensembles en ook grotere bezettingen, die zoeken naar een meer ‘live feel’ voor hun opnames.

De inmiddels iconische 2 Meter Sessies zijn hier ooit begonnen.

MCO

Studio 2 beschikt over een control room, topklasse mics, preamps en console.
De akoestiek in de ruimte kan aangepast worden al naar gelang de eisen van het project.
Tevens kan de Steinway Classic Grand B vleugel gebruikt worden.

Ervaren opnametechnicus
Guido Nieuwdorp
draagt zorg voor het opnameproces als engineer. Guido werkte onder andere samen met het Willem Breuker Kollectief en het Calefax Rietkwintet.
Hij maakte meerdere hoorspelen voor onder andere De Hoorspelfabriek en de NTR.
Daarnaast treedt hij op als FOH technicus/geluidsman bij onder andere TivoliVredenburg en het North Sea Jazz festival.
Tevens is hij radioproducer bij de NTR.


Studio 2 MCO

OUD THEATER

Goed verstopt in het centrum van Rotterdam, bevindt zich dit theater met een unieke zaalakoestiek.
De akoestiek van de zaal leent zich uitermate goed voor het opnemen van akoestische instrumenten, solo-instrumenten en a capella werk.
Het intieme podium gedeelte kan door middel van zware gordijnen akoestisch worden gescheiden van de zaal en is op die manier zeer geschikt voor het opnemen van bands, vocalisten en ensembles die een drogere sound nodig hebben.

Ervaren opnametechnicus Rikke Korswagen beschikt over een ruime collectie topklasse moderne en vintage microfoons.
Hij deed opnames voor o.a. The Mourning Glories, Michiel Prins, Spinvis, Standup ‘69 en zijn eigen band Half Way Station.